Rovirmed foglalkozás-egészségügyi Kft.
FŐOLDAL Rendelők Munkatársak Tanácsok Árak Ajánlatkérés Elérhetőség Rendelési idő

 

 

 

...HA MEGBÍZHATÓ,

SZEMÉLYES SZOLGÁLTATÓT

                                  KERES!  

SZOLGÁLTATÁSAINK
Egészségügyi kiskönyv


Bizonyos munkakörök betöltéséhez Egészségügyi nyilatkozat és vizsgálati adatok (egészségügyi kiskönyv, C.3151 nyomtatvány) megléte szükséges. A vizsgálatokat és a dokumentum kiállítását foglalkozás-egészségügyi szakvizsgával rendelkező orvos végzi. Az alkalmassági vizsgálat igazolja, hogy a járványügyi szempontból kiemelt területen munkát végző személy fertőző megbetegedésben nem szenved, illetve meghatározott esetekben kórokozó-hordozása mások egészségét nem veszélyezteti.

A dokumentum kiállításáhosz szükséges orvosi vizsgálatok:

 • foglalkozás-egészségügyi orvosi vizsgálat
 • mellkasi Rtg. szűrővizsgálat
 • széklettenyésztés (nem minden munkakörben)
 • vérvizsgálat, Lues szerológia (nem minden munkakörben)

 

Járványügyi érdekből kiemelt munkakörök, tevékenységek

 1. Egészségügyi intézményekben az újszülöttek, koraszülöttek, csecsemő- és gyermekbetegek ellátásával kapcsolatos valamennyi munkakör.
 2. A bölcsődékben, óvodákban, csecsemő- és gyermekotthonokban a csecsemők, illetve a gyermekek ellátásával kapcsolatos valamennyi munkakör; gyermekjóléti és gyermekvédelmi intézményekben, családi-napközi otthon, házi gyermekfelügyelet, átmeneti otthon, nevelőszülői, helyettes szülői ellátásban a gyermekek ellátásával kapcsolatos valamennyi munkakör.
 3. Az anyatejgyűjtő állomásokon valamennyi munkakör és anyatejet adó nők.
 4. Közfogyasztásra szánt élelmiszer (beleértve az ételt, italt) előállításával, valamint forgalmazásával (kivéve a csomagolt élelmiszerek és a nyers zöldség-gyümölcsfélék szállítását, tárolását) foglalkozó, továbbá ilyen munkahelyeken tisztítást, takarítást végző személy.
 5. Állattartó gazdaságban, egyéni gazdálkodónál a tej fejését, kezelését és feldolgozását végző személy.
 6. Állami gazdaságnál, mezőgazdasági szövetkezeti társulásnál, részvénytársaságnál, valamint magángazdálkodóknál szarvasmarha-tenyésztés és -tartás munkakör
 7. Ivóvízminőségű vízellátást szolgáló berendezések, létesítmények működésével, szerelésével és karbantartásával kapcsolatos munkakör.
 8. Gyógynövény, gyógynövény-kivonat, valamint az élelmiszer és gyógyszer fogalomkörébe nem tartozó egyéb - de az emberi szervezetbe kerülő vagy azzal érintkezésben használatos anyagok, készítmények (kozmetikum, gyógyvíz, ásványvíz, tápszerek stb.) előállításával, kiszerelésével kapcsolatos valamennyi munkakör.
 9. Nagy-, közép- és kisüzemű gyógyszergyártás és elosztás területén (pl. gyógyszergyár, infúziós laboratórium, gyógyszerkészítő galenusi laboratórium stb.) mindazon munkakör, ahol a dolgozó a gyógyszerrel közvetlenül érintkezik (gyártás, csomagolás, edényzet mosogatása stb.), illetve a közforgalmú és intézeti gyógyszertárak valamennyi munkaköre.

A vizsgált személynek a vizsgálat alkalmával nyilatkoznia kell az alábbiak szerint:

A vizsgált személy nyilatkozata:

1.) Alulírott kötelezem magam arra, hogy az alkalmassági vizsgálatot végző orvosnál soronkívüli alkalmassági vizsgálaton jelentkezem, ha magamon vagy velem közös háztartásban élő személyen az alábbi tünetek bármelyikét észlelem

 • sárgaság
 • hasmenés
 • hányás
 • láz
 • torokgyulladásbőrkiütés
 • egyéb bőrelváltozás (a legkisebb bőrgennyesedés, sérülés stb. is)
 • váladékozó szembetegség, fül- és orrfolyás

2.) Az alkalmassági vizsgálatot végző orvossal a munka felvétele előtt közlöm, ha időszakos távollétem alatt (pl. szabadság) az 1. pontban felsorolt tünetek bármelyikét magamon észleltem.

Tudomásul veszem, hogy a fenti kötelezettségvállalás járványügyi érdekből kiemelt munkakörben történő foglalkoztatásom, ilyen munkaterületen tevékenységem folytatásának feltétele, és hogy az általam közölt adatokat szolgálati titokként kezelik.